Wesele Bogaczewo

Wesele nad jeziorem Narie

Dzień ślubu jest jednym z najważniejszych momentów w życiu. To magiczna chwila, która wymaga starannych przygotowań i specjalnej oprawy, dlatego też jest nam niezmiernie miło zaprosić do skorzystania z oferty weselnej w Resort Plaża w Bogaczewie.

Bazując na naszym bogatym doświadczeniu gwarantujemy przygotowanie dla Państwa tak szczególnej uroczystości na najwyższym poziomie. Nasze sale weselne, wyśmienita kuchnia oraz profesjonalna obsługa uczynią ten dzień wyjątkowym i niezapomnianym.

Wspaniała lokalizacja nad brzegiem malowniczego jeziora Narie sprawiają, że jest to miejsce idealne do zorganizowania wesela.

Resort Plaża – miejsce na Twoje wesele!

Bajkowe otoczenie Resortu Plaża stwarza idealne warunki dla niepowtarzalnych sesji zdjęciowych. Relaks przed lub po ceremonii zapewni Tymczasem w Spa, w którym można także zorganizować kameralny wieczór panieński.

O bezproblemowy przebieg uroczystości i komfort Gości zadba profesjonalny i doświadczony personel, który dołoży wszelkich starań, aby ta noc była wyjątkowa, a Goście mogli wspominać ją z sentymentem.

Resort dysponuje trzema salami weselnymi:

Sala Plaża – przestronna, klimatyzowana sala w Restauracji Plaża, która pomieści od 50 do 140 osób. Sala weselna umiejscowiona jest nad samym brzegiem jeziora Narie i posiada przejście na taras z pięknym widokiem. Do spacerów i robienia niezapomnianych sesji zdjęciowych zachęca pobliskie romantyczne molo. Na najmłodszych czeka plac zabaw przed restauracją.

Sala Klimatyczna – kameralne, klimatyzowane wnętrze w restauracji Olśnienie, które w staropolskiej tradycji i w otoczeniu pięknej przyrody ugości do 30 osób. Do dyspozycji mamy też stoliki na tarasie i ogródek z namiotem, który pomieści od 20 do 30 osób. Każda para narzeczonych marzy o wspaniałym, niesamowitym weselu. To ma być dzień, który po latach miło się wspomina. Cieszymy się, że mogliśmy spełnić już marzenia wielu par i ich rodzin.

Sala Bankietowa – nowoczesna, przestronna i klimatyzowana sala w ośrodku Plaża Resort, w której możemy gościć w jasnym, eleganckim wnętrzu od 20 do 50 osób. Dla najmłodszych jest do dyspozycji pokój zabaw. Proponujemy Państwu różne ustawienia stołów, zgodne z Państwa preferencjami.

Przyjęcia okolicznościowe Morąg

Oferta specjalna

Organizując wesele w piątek lub w sobotę poza sezonem (styczeń–marzec oraz październik–grudzień) za wyjątkiem Świąt zyskujesz rabat 10% na menu weselne.

Potwierdzenie terminu przyjęcia rezerwacji odbywa się po wpłacie zadatku w wysokości 1000 PLN. W przypadku rezygnacji z imprezy zadatek nie podlega zwrotowi. Podpisanie umowy na organizację przyjęcia weselnego następuje sześć miesięcy przed terminem uroczystości i wiąże się z wpłatą 30% szacunkowej kwoty za organizację wesela. Najpóźniej 7 dni przed weselem następuje potwierdzenie ostatecznej liczby uczestników przyjęcia. Siedem dni przed datą przyjęcia dokonuje się wpłaty pozostałej części kwoty za organizację wesela. Najpóźniej dwa dni po zakończeniu imprezy uiszczenie pozostałych kosztów niezawartych w kalkulacji.

Warunki rozliczenia dodatkowych kosztów wynikających z zamówienia oraz ze spożycia dodatkowych potraw i napojów zostaną ustalone w umowie.

Przykładowe menu weselne

Propozycja 1 – 180 zł / osoba

Zupa w wazach

  • Tradycyjny rosół wołowo-drobiowy z makaronem

Danie główne na półmiskach

  • Zrazy wieprzowe w sosie własnym
  • Pierś z kurczaka faszerowana musem szpinakowym
  • Ziemniaki z wody z koperkiem
  • Ziemniaki z pieca z ziołami
  • Surówki sezonowe
  • Bukiet sałat zielonych z sosem winegret

Deser

  • Panna cota

Dania zimne

  • Półmisek mięs pieczonych
  • Rolada drobiowa
  • Pasztet z żurawiną
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Sałatka grecka
  • Sałatka caprese
    • Śledzie staropolskie przygotowane w 3 rodzajach:
    • Śledź z żurawiną
    • Śledź w oliwie z cebulą
    • Śledź w śmietanie z jabłkiem i cebulą
  • Ryba po grecku
  • Ryba w zalewie octowej
  • Galantyna z kurczaka z rodzynkami i pietruszką

Dania gorące i dodatki

  • Szynka pieczona w sosie własnym
  • Skrzydełka na ostro z pieca
  • Udko faszerowane szpinakiem lub pieczarką
  • Pałka kurczaka pieczona w boczku
  • Żeberka w miodowej marynacie pieczone z kiszoną kapustą
  • Sandacz filet w sosie porowym
  • Barszcz czerwony z pasztecikiem
  • Ziemniaki opiekane
  • Kasza bulgur z cebulą
  • 3 rodzaje sałat zielonych z dodatkami i sosami warzywa: pomidor, papryka, ogórek, rzodkiewka, szczypior, dodatki: pestki dyni, pestki słonecznika, grzanki.

Ciasta

  • Szarlotka z nutą orientalną
  • Sernik z białą czekoladą
  • Babeczki (3 rodzaje)
  • Owoce sezonowe (3 rodzaje)

Propozycja 2 – 210 zł / osoba

Przystawka (jedna do wyboru)

  • Tatar wołowy z kaparami
  • Tatar z ryb wędzonych
  • Schab ze śliwką

Zupa (jedna do wyboru)

  • Tradycyjny rosół wołowo-drobiowy z makaronem
  • Krem z białych warzyw

Danie główne na półmiskach

  • Zrazy wieprzowe w sosie własnym
  • Pierś z kurczaka faszerowana musem szpinakowym
  • Filet z sandacza pod beszamelem z warzywami
  • Ziemniaki z wody
  • Ziemniaki z pieca z ziołami
  • Surówki sezonowe
  • Bukiet sałat zielonych z sosem winegret

Deser

  • Sernik z lukrem i sosem malinowym

Dania zimne

  • Półmisek mięs pieczonych
  • Rolada drobiowa
  • Pasztet z żurawiną
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Sałatka grecka
  • Sałatka z kozim serem i marynowanymi buraczkami
  • Mini szaszłyki z mozzarelli i pomidorów z sosem pesto
  • Tatar z łososia lub wołowy na grzance
  • Śledzie staropolskie przygotowane w 3 rodzajach:
    • Śledź z żurawiną
    • Śledź w oliwie z cebulą
    • Śledź w śmietanie z jabłkiem i cebulą
  • Ryba po grecku
  • Ryba w zalewie octowej
  • Galantyna z kurczaka z rodzynkami i pietruszką.

Dania gorące i dodatki

  • Szynka pieczona w sosie własnym
  • Udo kacze pieczone
  • Żeberka w miodowej marynacie pieczone z kiszoną kapustą
  • Sandacz filet w sosie porowym
  • Barszcz czerwony z krokietem lub strogonow
  • Ziemniaki opiekane
  • Kasza bulgur z cebulą
  • 3 rodzaje sałat zielonych z dodatkami i sosami
  • Warzywa: pomidor, papryka, ogórek, rzodkiewka, szczypior
  • Dodatki: pestki dyni, pestki słonecznika, grzanki

Ciasta

  • Beza z mascarpone i owocami
  • Szarlotka z nutą orientalną
  • Sernik królewski
  • Babeczki (3 rodzaje)
  • Mono deserki (3 rodzaje)
  • Owoce sezonowe (3 rodzaje)

Propozycja 3 – 230 zł / osoba

Przystawka (jedna do wyboru)

  • Tatar wołowy z kaparami
  • Tatar z łososia
  • Delikatny pasztet z dziczyzny z sosem żurawinowym i owocami jałowca

Zupa (jedna do wyboru)

  • Tradycyjny rosół wołowo-drobiowy z makaronem
  • Krem z białych warzyw

Danie główne na półmiskach

  • De volaille z masłem i koperkiem
  • Schabowy panierowany
  • Pierś kacza w sosie żurawinowym
  • Filet z sandacza w sosie porowym
  • Ziemniaki z wody
  • Ziemniaki z pieca z ziołami
  • Surówki sezonowe
  • Bukiet sałat zielonych z sosem winegret

Deser

  • Szarlotka z sosem waniliowym

Dania zimne

  • Półmisek mięs pieczonych
  • Rolada z polędwiczki wieprzowej
  • Pasztet z żurawiną
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Sałatka grecka
  • Sałatka z kozim serem i marynowanymi buraczkami
  • Mini szaszłyki z mozzarelli i pomidorów z sosem pesto
  • Tatar z łososia lub wołowy na grzance
  • Śledzie staropolskie przygotowane w 3 rodzajach:
    • Śledź z żurawiną
    • Śledź w oliwie z cebulą
    • Śledź w śmietanie z jabłkiem i cebulą
  • Ryba po grecku
  • Ryba w zalewie octowej
  • Galantyna z kurczaka z rodzynkami i pietruszką
  • Jaja w sosie tatarskim

Dania gorące i dodatki

  • Karkówka pieczona w czerwonym winie
  • Udo kacze pieczone
  • Żeberka w miodowej marynacie pieczone z kiszoną kapustą
  • Sandacz filet w sosie porowym
  • Mix pierogów
  • Barszcz czerwony z krokietem, strogonow lub żurek chrzanowy z kiełbasą
  • Ziemniaki opiekane
  • Kasza bulgur z cebulą
  • 3 rodzaje sałat zielonych z dodatkami i sosami
  • Warzywa: pomidor, papryka, ogórek, rzodkiewka, szczypior
  • Dodatki: pestki dyni, pestki słonecznika, grzanki

Ciasta

  • Beza z mascarpone i owocami
  • Tarta z owocami (2 rodzaje)
  • Sernik z białą czekoladą
  • Babeczki (3 rodzaje)
  • Mono deserki (3 rodzaje)
  • Owoce sezonowe (3 rodzaje)

Dodatkowe propozycje

Jeżeli marzycie o idealnym ślubie zapewnimy Wam dużo atrakcji, dzięki którym te wyjątkowe chwile pozostaną na długie lata w Waszej pamięci.

N

stół regionalny

N

stół „chleb, wino i ser”

N

stół rybny

N

grill w ogrodzie

N

efektowny live Szefa Kuchni z płonącą świńską nogą

N

drink bar z obsługą barmana

N

piwo z beczki

N

organizacja poprawin

Pytania i rezerwacje:

+48 500 073 292
info@plazaresort.pl

Plaża Resort to nowoczesny kompleks oferujący szeroką gamę usług i atrakcji. Zapraszamy do odwiedzenia nas w Bogaczewie i skorzystania z propozycji noclegów i ofert specjalnych.

Kontakt z nami

Plaża Resort

Bogaczewo 96
14-300 Morąg,

+48 730 574 693

+48 895 190 587

info@plazaresort.pl